Шефът на Руския футболен съюз Николай Толстих може съвсем скоро да бъде уволнен, ако селекционерът на националния отбор Фабио Капело разтрогне заради неплатени заплати.

Днес е последният ден от срока, който Трудовата агенция на страната даде за изплащането на дължимите към италианеца 6 месечени заплати. Ако това не се случи, то той ще може да разтрогне едностранно и да получи солидна неустойка от 30 милиона евро.

„Не сме получили никаква информация от Футболния съюз по отношение изчистването на задълженията към Капело“, коментира шефът на Трудовата агенция Йегор Иванов. „Агенцията сега подготвя внезапна проверка на Футболния съюз“, допълни той.

Годишната заплата на Капело възлиза на 7 милиона евро, което го превръща в най-скъпоплатения национален селекционер. Той има договор до края на Мондиал 2018 година, който ще се проведе в Русия.

Той обаче не е получавал възнаграждения в течение на половин година, а дългът на Руския футболен съюз по този параграф възлиза на 7,9 милиона евро заедно с дължимите данъци.

Шефът на футболната централа Толстих вече веднъж беше глобен за спирането на плащанията, а сега може да загуби поста си, ако позволи на никак непопулярния в русия италиански специалист да получи залегналата неустойка. Толстих също така го грози наказание да не се занимава със спортни дейности за 3 години.