Селекционерът на руския национален отбор Фабио Капело ще продължи да работи, без да получава заплатата си, поне още известно време. Италианецът не е взимал пари от юни след отпадането на "сборная" в груповата фаза на Световното първенство. 

От Руския футболен съюз обявиха, че са в сериозна финансова криза и затова възнаграждението на специалиста се бави. Шефовете бяха обявили 31 декември като краен срок да му се изплати всичко накуп. 

Но днес босът на местния футбол Николай Толстих обяви, че "плащането на заплатата на Капело не е на дневен ред". Само преди два дни босът беше обявил, че ще направи всичко възможно да спази първоначално обещания срок, но не го стори. 

Сега в Русия предстои 12-дневна пауза за всички институции, тъй като в страната предстоят Коледните и Новогодишните празници. От РФС обявиха, че евентуално след 12 януари ще се бистри казусът с италианеца. 

Капело получава по 11 млн. евро годишна заплата, като дължимата му сума вече надхвърля 5 млн. евро. Ако бъде уволнен, неустойката му е в размер на 25 млн. евро  и затова шефовете го държат на поста, въпреки колебливите резултати на Русия в квалификациите за Евро 2016.