Легендата на румънския футбол Адриан Муту прекрати кариерата си. 35-годишният нападател, който е без отбор от септември миналата година, е обявил, че вече не иска да има нищо общо със спорта. 

Той е бил потърсен от журналист от румънско издание, за да коментира неосъщественото му завръщане във Фиорентина. Точно тогава изненадал всички с отговора си:

"Спрете да ме занимавате с този футбол. Аз вече се отказах и не искам да говоря по тази тема. Това е, пенсионер съм", споделил Муту пред изненадания репортер на местната медия. 

Нападателят изкара доста силна кариера по терените в Англия, Италия, Франция и в родината си. Той е и вечният голмайстор на националния отбор на Румъния със своите 35 гола, колкото има и Георге Хаджи, но в повече мачове. 

Последният отбор в кариерата му беше Петролул Плоещ, но го напусна през септември. Тъкмо когато се оказа, че ще се върне на терена с екипа на Фиорентина, той реши да остане при майка си, която е в тежко състояние и явно не смята да подновява кариерата си.