Възможността румънският нападател Адриан Муту да продължи кариерата си във Фиорентина няма да се осъществи. Днес регионалните медии във Флоренция разпространиха информацията, че клубът е отказал да ангажира нападателя за пробен период. 

В края на миналата година той беше повикан за двуседмичен период, в който да покаже, че не е загубил физическата си форма. Но това обаждане се е оказало последното между двете страни и затова са се провалили пробите. 

След новогодишните празници шефовете на "виолетовите" са звънели упорито на бившия си играч, за да уточнят подробностите по периода. Но Муту упорито не вдигал телефона си и така всичко се провалило. 

Според медиите в Италия, причината за това нежелание на румънеца да отиде на Апенините е, че в момента бди над майка си. Възрастната жена не била особено добре със здравето и синът ѝ поискал да е неотлъчно до нея. 

Муту игра за Фиорентина в продължение на пет години. Той не е участвал в официален мач от лятото, когато за последно носи екипа на Петролул Плоещ в родината си. Ако не си намери отбор скоро, той ще сложи край на кариерата си.