Румъния победи Словения като гост с 2:1, а Албания се наложи у дома с 2:0 над Люксембург в срещу от групата на България в квалификациите за Евро 2008. Така северните ни съседи вече са лидери в група G, с равни точки – по 14 – с Холандия, но по-добра голова разлика. Албания събра шест точки, и запази, макар и минимални шансове за място в Австрия и Швейцария.

Основният ни конкурент за класиране на еврофиналите – Румъния, доминираше в срещата си със „скиорите” и напълно логично се добра до успеха. Реферът на срещата Стюърт Дугъл бе сред основните действащи лица на терена в Целие, като показа седем жълти и два червени картона.

Резултатът бе открит през второто полувреме, когато в 52-та минута Габриел Тамаш прати топката с хубаво воле в мрежата. В 69-та минута Николица реши всичко, като стреля точно от близко разстояние в долния ъгъл на вратата, пазена от Ханданович. За Тамаш и Николица това бяха първи попадения за националния отбор.

Десет минути преди последния съдийски сигнал Никулае и Сезар бяха изгонени от Дугъл, и така и двата състава доиграха мача с по 10 души. В третата минута на продължението домакините успяха да стигнат до почетен гол, дело на Вършич.

Словения: Ханданович, Сезар, Илич, Йокич, Маврич, Чех, Комац, Корен, Сукало, Лаврич, Ракович (Вършич, Бирса, Новакович)

Румъния: Лобонт, Контра, Рат, Тамаш, Чиву, Стойка, Кодреа, Николица, Рошу, Марика, Муту (Мурешан, Никулае, Зику)

В другия мач от групата ситуацията на терена бе далеч по-спокойна и Албания без проблем би Люксембург с 2:0. Едмонд Каплани откри в 38-та минута, след като засече центриране на Албан Буши. В 57-та минута Алтин Хаджи оформи крайния резултат, след като шутира точно с левия крак.

Албания: Бекай, Кури, Далку, Хаджи, Кана, Скела, Дуро, Бериша, Буши, Каплани (Вангели, Мукай, Салихи)

Люксембург: Жубер, Кинцигер, Хофман, Мутш, Щрасер, Бигар, Бетмер, Петерс, Райал, Колет, Реми (Ферейра, Сакрамола)

Класирането в група G

1. Румъния 14 точки (6 мача)

2. Холандия 14 (6)

3. България 12 (6)

4. Беларус 7 (6)

5. Албания 6 (6)

6. Словения 4 (6)

7. Люксембург 0 (5)