Световното първенство за звездата на Португалия Кристиано Роналдо приключи и то доста под очакванията на феновете. Тимът отпадна снощи от Испания на осминафинал с 0:1, а в три от четирите си мача на Мондиал 2010 португалците не успяха да отбележат гол.

Още на излизане от терена след края на снощната среща Роналдо прояви агресия срещу един от телевизионните оператори, които бяха разположени край тъчлинията. Човекът показвал как звездата на Реал (Мадрид) напуска терена, докато Кристиано се изплюл в краката му. Всичко това предизвика реакциите на стотици потребители на социалната мрежа Туитър, които се обединиха около мнението, че футболистът всъщност е „дин беден нещастник”

Самият Роналдо е бил определен от треньора Карлош Кейрос да присъства на пресконференцията след мача, но той е отказал. След това Роналдо подмина и журналистите в микс-зоната, но други репортери го очакваха пред автобуса на отбора, където той вече се спрял.

„Имам право да не говоря, когато ми е лошо. Напълно съм опустошен и вие не си представяте как се чувствам в този момент. Освен това аз отказах едва на 3-4 репортери и то докато малко се поуспокоя. Изпратих ги на пресконференцията, защото там треньорът може да говори много повече и по всички въпроси”, обясни поведението си Роналдо.

По въпроса за загубата от Испания, той каза: „Не мога сега да си обяснявам загубите с тактики и теории. Аз съм просто обикновен човек и не се чувствам добре. Имам прадо да остана сам, за да ми е по-спокойно, нали? Това не е критика към треньора или провокация, просто не правете от мухата- слон”. Защитникът на френския Лил и португалския национален отбор Рикардо Коща пък изрази разочарованието си от поведението на Жоан Капдевия.

„Аз просто се борех за позиция в наказателното поле. Изпреварих го, а после разбрах, че той се е срутил на земята. Съдията дойде и ми каза, че съм го ударил и затова ме гони от терена. А това просто не е вярно. Съжалявам за червения картон, може би и той стана причина за загубата ни”, каза още Рикардо Коща. Той беше отстранен от терена в последните минути на двубоя заради въпросната случка.