Бразилската легенда Ромарио разкритикува остро националния селекционер Мано Менезес и призова треньора да напусне отбора веднага, тъй като не притежава нужните качества, за да е на този пост.

Тимът на Менезес беше явен фаворит на олимпийския турнир в Лондон, но загуби на финала от Мексико с 1:2. Южноамериканците имаха проблеми и в другите си срещи, но се измъкваха от неприятните ситуации. Ромарио беше част от бразилския отбор, който също бе принуден да се задоволи със среброто на Игрите през 1988 г. в Сеул. Бившият знаменит нападател обясни, че според него Менезес нито умее да прави тактики за отделните мачове, нито как да подреди отбора и провалът в Лондон се дължи единствено на негови грешки.

"Той не е достатъчно добър за тази задача и аз се надявам, че Менезес никога няма да има възможност да тренира бразилския отбор отново", категоричен бе Ромарио. Той е уверен, че Бразилската футболна централа ще вземе незабавно решение за смяна на наставника. Бившият нападател на Барселона също така смята, че Неймар, Тиаго Силва, Лукас Моура, Леандро Дамиао и Оскар ще бъдат ключовите фигури в отбора на домашния Мондиал през 2014 г.

"Футболната конфедерация на Бразилия трябва още днес да започне работа, за да се избегне подобно разочарование на Световното първенство през 2014 г.", заключи Ромарио, цитиран от БГНЕС. Следващият мач на "Селесао" е контрола срещу Швеция в сряда.