Доскорошният защитник на Ливърпул Коло Туре е на път да се събере с бившия мениджър на „червените“ Брендън Роджърс. Котдивоарският ветеран в момента преминава медицински прегледи в Селтик, с който се очаква да подпише в следващите часове.

35-годишният централен бранител е свободен агент от края на юни насам, след като не получи предложение за нов договор от мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Така приключи и неговият 3-годишен престой на „Анфийлд“.

Не е тайна, че от доста време Брендън Роджърс търси попълнения в защита. Той отправи поредица оферти до Ливърпул за някои от техните играчи като Джо Гомес, Андре Уисдъм и Джон Фланаган. Действията на северноирландеца са продиктувани от контузиите на Йозо Шимунович и Дедрик Боята.

Целта на Роджърс е да привлече нов бранител, който да помага на единствените опции Ефе Амброуз и Ерик Святченко, преди първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу казахстанския Астана на Станимир Стоилов.

„Това е голям проблем за нас, но разполагаме с това, каквото имаме. В идеалния случай ще се опитаме да уредим поне един играч навреме за мача“, обясни Роджърс след отстраняването на гибралтарския шампион Ликълн Ред Импс.