Бразилският нападател Робиньо отрече появилите се информации в последните дни, че е бил заподозрян за участие в масово изнасилване на момиче в Милано. Инцидентът е от януари миналата година, но бразилецът твърди, че няма нищо общо с това. 

"За първи и последен път ще коментирам тази тема, която е една долна и гнусна лъжа. Длъжен съм да го направя заради семейството си, феновете, както и хората, които ме харесват. Не съм участвал в такова нещо, дори не познавам такова момиче."

"Хората трябва да са наясно, че никога не бих извършил такова нещо. Имам страхотно семейство, прекрасна съпруга и невероятни деца. Много хора ги е грижа за мен и точно заради тях разпространявам това съобщение."

"Дълбоко съм натъжен от тези лъжи по мой адрес. Искам да предупредя и медиите да проявят професионализъм, защото вече съм говорил с адвокатите си и за всяка лъжа за мен, ще трябва да се виждаме в съда."

"Благодаря на всички, които са до мен и ме подкрепят и искам да ги успокоя, че всичко е наред", сподели Робиньо в личния си профил в една от социалните мрежи.