Бразилският национал Робиньо е заподозрян за групово изнасилване, съобщи Corriere della Sera. Инцидентът е станал през януари 2013 г. в Милано.

Според информациите, жертвата е 18-годишна бразилка. Бразилецът е имал подобна проява и през 2009 година в Манчестър, а сега е със същото обвинение, само че за групово изнасилване.

Младата жена се е запознала с нападателя в ресторант, където той е бил със съпругата си и петима приятели. 18-годишната девойка очевидно е привлякла вниманието и Робиньо е изпратил жена си до вкъщи, а след това се е върнал с приятелите си за среща с момичето. Ситуацията обаче е станала доста опасна и се е трансформирала в групово изнасилване, поне според жалбата на жената, която е била пусната шест месеца след инцидента.

Италианската прокуратура е настоявала за арест на футболиста, но съдията е отклонил това искане, тъй като Робиньо досега е нямал криминални прояви, освен това в момента не се намира в Италия, само правата му принадлежат на Милан. В момента той играе в бразилския Сантос под наем. Подобен случай с подозрения за изнасилване с негово участие имаше и през 2009 г., когато Робиньо носеше фланелката на Манчестър Сити. Тогава нападателят бе оправдан. /БГНЕС