Звездата на Бока Хуниорс Хуан Роман Рикелме обяви, че напуска отбора. Това стана непосредствено след загубата от бразилския Коринтианс във финала на Копа Либертадорес.

Аржентинците загубиха с 0:2 като гост в реванша и след 1:1 в първата среща на Ла Бонбонера отстъпиха в битката за трофея.

„Говорих с президента на отбора и го информирах, че не бих могъл да продължа. Много съм благодарен на клуба и на отбора. Зная, че съм, но нямам нищо останало, което да дам на клуба“, каза 34-годишният аржентински плеймейкър.

„Взаимоотношението, което изградих с Бока е велико. Аз съм фен на този клуб, но сега достигнах края на пътя си. Сега просто искам да ида у дома, да си направя барбекю с приятели, да видя децата си и да ги поздравя.“

„Всичко, за което искам прошка от моите деца, е че не можах да спечеля купата отново“, каза още Хуан Роман Рикелме.

За двата си периода в Бока Хуниорс – от 1996 до 2002 година и от 2007 до 2012 година, Рикелме изигра 346 мача, в които вкара 83 гола за синьо-жълтите. За националния отбор на Аржентина той има 51 срещи и 17 попадения, а в чужбина е играл за испанските Барселона и Виляреал.