С попадение на Ромариньо Коринтианс измъкна 1:1 от Бока Хуниорс в първата финална среща в турнира Копа Либертадорес. Така бразилците имат вече сериозно предимство преди финалната среща, която е другата седмица в Сао Пауло.

Ромариньо, който се появи на терена малко преди да вкара, получи пас и перфектно прати топката над падналия вратар на домакините Агустин Орион.

Иначе домакините от Бока бяха по-активни през цялото време, докато гостите от Коринтианс основно се защитаваха.

Факундо Ронкалия откри резултата в 73-ата минута след поредица от карамболи в наказателното поле. Пабло Муче центрира от корнер, Клементе Родригес свали топката с глава, откъдето двама играчи се сблъскаха и тя попадна в гредата. Там на метър стоеше Ронкалия, който със зверски шут я забоде под горната греда.

„Накрая трябваше да изпием тази чаша студена вода. Но какво да се прави- това е футболът. Сега на реванша трябва да играем доста по-внимателно“, коментира защитникът на домакините Матиас Карусо.

Коринтианс обаче има най-добрата защита до момента в турнира начело с Чикао и Леандро Кастан, които играят в средата. Бока можеше да стигне до победата в последните секунди на мача, но ударът на резервата Лукас Виатри се отби в горната греда за ужас на публиката, сред която беше и легендата Диего  Марадона.

Бока Хуниорс има доста по-сериозни традиции в турнира, който е печелил пет пъти. От своя страна Коринтианс е вторият най-популярен отбор в Бразилия след Фламенго, но няма никакви международни успехи. Единственото изключение е Световната клубна купа през 2000-ата година, на която клубът беше домакин.