Бока Хуниорс удари новака Чакарита Хуниорс с 3:0, но даде и жертва – звездата на тима Хуан Роман Рикелме получи контузия на крака в 37-ата минута и ще отсъства около 40 дни от футболния терен.

 

В 18-та минута полузащитникът Гари Медел проби по десния фланг, подаде на Федерико Инсуа и той откри резултата. Четири минути по-късно Николас Гаитан направи резултата 2:0. Третият гол на Бонбонерата падна в 54-та минута - Кристиан Чавес, който влезе на мястото на Хуан Роман Рикелме, и Мартин Палермо-Лудия комбинираха сред защитниците на Чакарита, след което резервата Чавес подаде отлично на Себастиан Баталия и той оформи крайното 3:0.

 

Това е най-изразителната победа за сезона за Бока Хуниорс, който с 18 точки заема едва девето място във временното класиране.

 

Ривър Плейт победи Архентинос Хуниорс с 2:1 като гост. Диего Буонаноте откри резултата в 30-ата минута, а десет минути по-късно Мауро Росален направи 2:0 за милионерите. В последните секунди на мача Нестор Ортигоса отбеляза почетния гол за домакините от дузпа.

 

Ривър Плейт е още по-зле от Бока и е на 13-о място във временното класиране със само точки.

Начело в таблицата е Естудиантес с 23 точки, следван от Банфийлд - 23 точки, но по-лоша голова разлика, Нюелс Олд Бойс - 23 точки, Сан Лоренсо - 22 точки, Колон - 21 точки, и др.