Ривър Плейт и Бока Хуниорс завършиха наравно 1:1 в голямото дерби на аржентинския футбол. Както всеки мач между легендарните съперници, и този не премина кротко, и имаше двама изгонени футболисти, преди да се стигне до крайния изход. В крайна сметка обаче Ривър Плейт продължава да е без победа вече осем срещи поред, а Бока прекъсна успешната си серия.

Марсело Гарсия Гаярдо откри резултата в полза на домакините в 29-та минута, директно от пряк свободен удар. Малко преди това вратарят на Бока Абодансиери направи страхотно спасяване, след като Ортега изпълни дузпа за игра с ръка в пеналта.

Още в първата минута на второто полувреме обаче Карлос Виягра сътвори невероятна глупост и си изпроси жълт картон, който бе втори за него в мача. По този начин той остави Ривър да доиграва половината от срещата с 10 души и да брани крехката си преднина срещу настъпващия агресивно тим на Бока Хуниорс.

Гостите обаче се оказаха по-услужливи от необходимото, и в 51-та минута Хулио Касерес върна жеста и се опита да удари без топка Ортега, заради което също бе изгонен.

Настоящият любимец на аржентинската нация Мартин Палермо отново се оказа големият герой в мача. Ветеранът отбеляза за 1:1 в 63-та минута, с което отърва Бока от загубата. Рикелме можеше да донесе и победа за гостите, но негов удар от пряк свободен удар мина на сантиметри над напречната греда.

След като получи изравнителното попадение, Ривър Плейт тръгна в атака, но така и не намери път към мрежата на Абодансиери. Бока пък имаше последните шансове и можеше да си тръгне дори с трите точки, но ударите на „синьо-жълтите” минаха покрай вратата на Марио Вега.

Макар дербито все още да се нарича Суперкласико в Аржентина, Бока Хуниорс заема 10-то място във временното класиране, а Ривър Плейт е 16-ти.