Отборът на Рейнджърс загуби точки в битката за титлата в шотландската Премиър лийг след равенство 1:1 като гост на Дънди. След като загубиха в средата на седмицата от Абърдийн у дома на ,,Айброкс“, възпитаниците на Стивън Джерард отново се оказаха изоставащи в резултата в 9-та минута.

Бившият нападател на ,,сините“ Кени Милър откри след неубедителна намеса на Алан Макгрегър. Радостта на домакините трая твърде кратко. Десет по-късно Нейтън Ралф бе изгонен от главния съдия Алан Муир за нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Даниел Кандеяш, а Анди Халидей възстанови паритета от последвалия пряк свободен удар.

Рейнджърс поеха контрола върху събитията на терена, но така и не успяха да оползотворят численото си преимущество на игрището във втори гол. По този начин тимът е вече на две точки от вечния съперник Селтик, които са и с мач по-малко. ,,Не бяхме достатъчно добри днес“, заяви след края на мача разочарованият Джерард за Sky Sports.

,,Не приличахме на това, което представлява Рейнджърс, както като колектив, така и като индивидуалности. Направихме много грешки и продължихме да ги правим по време на целия двубой, не изпълнихме предварително предначертания план и логично резултатът не е положителен за нас“, добави бившият футболист на Ливърпул. За Рейнджърс предстои гостуване на Рапид Виена в турнира Лига Европа, като тимът трябва да победи задължително, ако иска да продължи към 1/32-финалите на надпреварата.