Всички детайли по убийството на футболиста на Сао Пауло Даниел Кореа Фрейтас вече са официално разпространени от полицията в Бразилия. След продължилото почти месец разследване, органите на реда стигнаха до всички изводи и затова са повдигнали обвинения на седем души за убийство и съучастничество. 

Ето и как е протекла фаталната вечер за футболиста: 

Той отива на партито за 18-ия рожден ден на Алана Бритес. Впоследствие се озовава в спалнята на майката на рожденичката - Кристиана, която е заспала. Прави си няколко снимки с нея, тя се събужда и също си прави няколко селфита с него. 

След това в стаята се озовава бащата на Алана и съпруг на Кристина - Едисон Бритес. При вида на двамата той пребива футболиста, обажда се на другите четирима задържани, които са присъствали на партито и те продължават побоя. 

В крайна сметка, пребит, но все още жив, Даниел Кореа Фрейтас е натъпкан в багажник на микробус и е откаран в покрайнините на Сао Жозе до Пиняис. Там вече Едисон Бритес го убива, като последователността на действията му не може да бъде установена от патолозите. 

Смъртта му е причинена от прекъсване на сънната артерия с нож, но въпросът е дали това е била първата рана на футболиста, или първо са отрязани гениталиите му, докато още е бил жив. Но със сигурност вече е бил мъртъв, когато главата му е била отделена от тялото му.