Една от най-големите звезди на уелския футбол – Райън Гигс – каза сбогом на националния отбор на своята родина. Крилото на Манчестър Юнайтед изигра последния си мач с екипа на британския тим при равенството 0:0 с Чехия.
Със спечелената точка гостите излязоха с една пред Германия и Ейре и имат 14 на върха в група D. Германия обаче играе по-късно днес и може да стане едноличен лидер, като има и още един мач по-малко.
Райън Гигс напусна терена на стадиона в Кардиф в 89-та минута, за да получи овациите на трибуните, станали на крака, за да изпратят своя любимец.
Гигс изигра своя 64-ти мач за Уелс, и само добрите спасявания на Петър Мех на вратата на гостите предотвратиха и негово 13-то попадение.
20-годишният страж на Уелс Уейн Хенеси също бе на ниво, като отказа опитите на Томаш Росицки и Марек Кулич да го пробият.

След другия двубой в групата, завършил с победа 6:0 на Германия срещу Сан Марино, Чехия остана на второто място с 2 точки зад немците, но и с мач в повече. Уелс пък е на незавидното 5-то място с 7 точки и без шансове за класиране на Европейското.


Класиране в група D:

1.Германия 16 (6 мача)

2.Чехия 14 (7)

3.Ирландия 13 (7)

4.Словакия 9 (6)

5.Уелс 7 (6)

6.Кипър 4 (6)

7.Сан Марино 5 (0)