Селекционерът на Гана Милован Райевац заяви след успеха над САЩ, че неговият отбор може да стигне още по-напред в турнира. Сърбинът все пак отдаде дължимото и на американците, като призна, че и двата отбора са заслужавали победата.

„Това бе много сложен мач. Поздравявам американците и техния треньор, те бяха много силни. Те ни пресираха и ни държаха в напрежение през всичките 120 минути. Поздравявам също така и моя отбор, който страдаше след изравняването, но намери ресурси, за да реагира. И двата отбора заслужаваха да победят. В продълженията намерихме необходимите сили, за да победим. Вкарахме и два гола от игра, а не от дузпи, както бе в групите”, заяви Райевац.

По повод отсъствието на наказаните Андре Айев и Джонатан Менса в четвъртфиналния мач срещу Уругвай и контузията на Кевин-Принс Боатенг, спецът коментира:

„Това е голям проблем - жълтите картони и контузиите. Ще видим как ще реагираме, за да бъдат всички играчи готови. Нашият медицински щаб ще има много работа. Това ще бъде приоритетът ни до мача срещу Уругвай. Все още не знам доколко е сериозна контузията на Боатенг. Ще направим всичко възможно да го възстановим, защото той е важен играч за нас”.

На въпрос „Това ли е вашият най-голям успех като треньор?”, Райевац отговори: „Тази победа е огромна. Гана е между осемте най-добри отбора в света. Аз се надявам, че Гана ще отиде още по-далеч. Целият свят гледа днешния мач със САЩ. Говори се за световното първенство. Гана е подкрепяна в целия свят, не само в Африка”.