Доскорошният капитан на мексиканския национален отбор Рафаел Маркес отмени решението си да се оттегли от състава на "ацтеките". След края на участието им на Световното първенство защитникът обяви, че повече няма да играе за отбора. 

Съвсем скоро той ще навърши 36 години и беше решил да се концентрира върху последните си години на професионален футболист на клубно ниво. Но след като премина в елитния италиански Верона, той преосмисли решението си. 

"Мисля, че възможността да играя в толкова силна лига като Серия А ми даде мотивацията, от която имах нужда. Затова отново съм на разположение на селекционера на родината ми Мигел Ерера."

"Ако той прецени, че имам качествата, с които да продължа да помагам на тима, аз ще се отзова на поканата му. Наясно съм, че ще ми става все по-трудно да се преборя с конкуренцията на младите момчета, но ако се нуждае от мен, аз съм тук", сподели Маркес. 

Защитникът е част от националния отбор още от миналия век. Той участва на последните четири Мондиала като капитан на тима. Той има 124 мача и 15 гола с екипа на Мексико и явно има намерение да увеличи сметката си.