Капитанът на мексиканския национален отбор Рафаел Маркес разкри при какви условия се е съгласил да се завърне в Европа и да играе за италианския Верона. Всъщност, 35-годишният футболист се е съгласил да взима по-малко пари, отколкото в Мексико. 

В последните няколко години той се подвизаваше в САЩ, а за последно носи екипа на Леон в родината си. Той призна обаче, че желанието му е било да се върне в европейския футбол. 

"Факт е, че подписах договор при занижени финансови претенции от моя страна, даже по-ниски, отколкото получавах в Мексико. Просто желанието ми беше да се върна в Европа и конкретно във Верона. В случая парите нямаха никакво значение."

"Не се притеснявам, че вече съм на сериозна футболна възраст. Точно в Италия има страхотни примери за защитници, които играят до 40 години и повече, а Паоло Малдини е най-явният от тях", сподели Маркес. 

Апетитът на мексиканеца да поднови кариерата си в Европа се възстанови след силното му представяне по време на Световното първенство през лятото.