Сръбският национален треньор Радомир Антич обвини съдията Хорхе Ларионда за поражението на своите с 1:2 от Австралия в последната среща от група D. Резултатът изхвърли и двата отбора от Световното първенство, след като австралийците останаха трети по голова разлика. Сърбия завърши последна с 3 точки.

Попадения на сърбите бяха отменени заради засади, а едно положение с претенции за дузпа, реферът Ларионда подмина безмълвен. Тези три момента накараха Антич да заяви:"Два гола не ни бяха зачетени, като в първата ситуация определено нямаше никаква засада. Освен това реферът не ни даде дузпа за игра с ръка, след като абсолютно аналогични ситуации в предишните два мача бяха маркирани против нас.”

„Това не е черен ден за сръбския футбол. Просто съдиите направиха така, че ние да отпаднем. Всички тези неща ме вбесяват и ме карат да се ядосвам. Естествено, ние също сме си виновни, след като пропуснахме толкова много голови положения през първото полувреме", каза още опитният сръбски треньор.

"Смятам, че ние доказахме, че заслужаваме мястото си на Световното първенство. И днес няма от какво да се срамуваме, защото играхме добре, но не винаги побеждаваш, дори и да играеш по-добре от противника. Но ако трябва да бъда честен, първият гол на Австралия направо ни прободе. След това много бързо дойде и второ попадение в нашата врата, а после си беше късно за обрат”, добави Антич.