Националният селекционер на Алжир Рабах Саадане заяви след равенството с Англия, че отборът е показал сила и качество на играта.

„Отборът ни вече показва сила и качество на играта. Вече казах, че събрах своя титулярен състав много късно, едва една седмица преди Мондиала, тъй като много играчи дойдоха с контузии. Вече казвах, че трябва да подобряваме играта си и това правим”, сподели селекционерът.

„Не мислим за класиране, играем мач за мач. Сега трябва да мислим за възстановяването, защото много от играчите са уморени. Остава ни още един труден мач - срещу САЩ. Големите отбори, Германия, Англия, са в състояние да играят големи мачове и да поддържат високото си ниво много време. Ние сме способни да направим голям мач и веднага след това да слезем на много ниско ниво още в следващия мач. Най-трудното за нас е да поддържаме едно ниво на играта”, добави специалистът.

„Не мисля, че англичаните ни подцениха. Нито английските играчи, нито техният треньор, който е много голям треньор и който уважавам. Мисля, че им създадохме проблеми - ние играехме своя футбол - с къси пасове, с индивидуална игра, а освен това Англия днес нямаше своя най-добър ден. Англичаните не бяха на най-доброто си ниво, те бяха по-добри срещу САЩ”, каза още Рабах Саадане.