Алжир постигна престижен хикс 0:0 с набедения за фаворит състав на Англия в мача от Група C на Световното първенство в ЮАР. По-рано през деня САЩ и Словения завършиха при резултат 2:2.

Така, преди изиграването на третия кръг в потока ситуацията в групата е изключително завързана. Водач е тимът на Словения с 4 точки, следван от САЩ и Англия с по 2, а Алжир е на последното място с 1 точка.

Титуляр за алжирците започна стражът на Славия Райс Мболи. Вратарят на „белите” от София в началото на двубоя видимо бе притеснен, но с течение на времето се успокои и показа на няколко пъти отлично пласиране и рефлекс. С веща намеса, Мболи спаси удар от около 11 метра на Франк Лампард, което бе и може би най-сериозното положение за англичаните в срещата.

Фабио Капело заложи на вратата на Дейвид Джеймс след фрапантната грешка на Робърт Грийн в двубоя със САЩ. Напред обаче италианският специалист отново пусна Емил Хески като партньор на Уейн Рууни. Вследствие на безидейната и безхаберна игра на тима си, звездата на Манчестър Юнайтед в дадени моменти от срещата играеше като плеймейкър. Но и това не помогна на „трите лъва”.

В края на второто полувреме, след влизането на Джърмейн Дефоу и Питър Крауч, се забеляза известно раздвижване в играта на островитяните. Те направиха скромен опит за натиск, който обаче така и не даде резултат.

От другата страна пък алжирците не показаха и капка притеснение от името на своя противник. Те разиграваха със самочувствие и като цяло се задържаха повече в противниковата половина. Все пак, очаквано играчите на Рабах Саадане не успяха да стигнат до нещо по-сериозно пред вратата на Дейвид Джеймс.