Трима българи участваха за отборите си в ранните мачове в сряда за Купата на Русия, като и тримата се разделиха с надпреварата. Благой Георгиев с Оренбург, Михаил Александров с Арсенал Тула и Георги Миланов с ЦСКА Москва напуснаха турнира. 

И ако за първите двама това не е кой знае каква новина, то за последния си е една от огромните изненади в турнира. Московчани бяха основни фаворити за отличието, но отпаднаха след продължения от втородивизионния Авангард Курск. 

Миланов, който този сезон получава само епизодични шансове за изява, започна като титуляр в този мач и престоя на терена през всичките 120 минути. Той обаче беше твърде слаб и не помогна по никакъв начин на тима си да преодолее огромния срам. 

Дмитрий Коробов отбеляза единственото попадение за победителите в 114-та минута и те хвърлиха бомбата на 1/16-финалите на турнира. А преди това още двама българи се простиха с надпреварата. 

Цял мач за своя Арсенал Тула изигра Михаил Александров, но и той нямаше много поводи за гордост с проявите си. Алексей Скворцов отбеляза единственото попадение за нискоразредния Тамбов за победата с 1:0 над елитния тим и той също ще догледа мачовете от надпреварата по телевизията. 

Най-очаквано беше отпадането на Благой Георгиев и неговия Оренбург. Втородивизионният тим отстъпи с 0:2 на Рубин Казан, а срещу бившия си тим халфът изигра 77 минути, в които беше напълно незабележим и логично беше сменен.