Отборът на Алжир продължи към полуфинала на Купата на Африакснките нации (КАН) след равенство 1:1 и победа с 4:3 при изпълнение на дузпи срещу състава на Кот Д‘Ивоар. Головете в редовното време отбелязаха съответно Софиан Фегули за “пустинните лисици“ в 20-та минута и Джонатан Коджия за “слоновете“ в 62-та минута. Победната дузпа беше реализирана от Адам Оунас, за да изпрати своя отбор напред.

Двубоят започна с лек превес за състава на Алжир.  Това даде своя резултат в 20-та минута. Левият бек на “пустинните лисици“ Рами Бенсебаини отправи прострелно центриране към точката на дузпата, където топката беше засечена във вратата на Кот Д‘ивоар от играча на Галатасарай Софиан Фегули. В оставащата част от полувремето ситуациите пред двете врати почти липсваха.

Началото на второто полувреме донесе златен шанс за алжирците да довършват започнатото. Багдад Бунеджат беше съборен от вратаря на “слоновете“ Силван Гбуху в наказателното поле, довело до отсъждането на дузпа в полза на Алжир. Фаулираният Бунеджат изпълни, но силният му удар срещна горната греда, което запази резултата само на 1:0.

Този пропуск беше наказан в 62-та минута. Джонатан Коджия получи топката на левия фланг. Той навлезе с дрибъл към вратата, преодолявайки двама състезатели на Алжир, след което отправи страхотен удар в десния долен ъгъл на вратата на Райс Мболи и изравни резултата в срещата. До края на редовното време двата отбора бяха подчертано предпазливи, нежелаеки да предприемат излишни рискове.

В добавните 30 минути двата отбора продължиха с по-страхливия подход. Алжир все пак беше една идея по-дейният  състав, като удар на Риад Марез беше спасен с вещина от стража на Кот Д‘ивоар.

При изпълнението на дузпите “пустинните лисици“ излязоха на върха. Победната дузпа беше реализирана от подвизаващия се в Наполи Адам Оунас. Решителната дузпа за “слоновете“ изпусна Серей Дие.

По този начин “алжирците“ продължиха към полуфинала на турнира. Там те чакат победителя от сблъсъка между Мадагаскар и Тунис.