Отборите на ПСВ Айндховен и АЗ Алкмаар се изправят един срещу друг в най-интригуващия двубой от 21-ия кръг на нидерландската Ередивизи. Срещата стартира в 21:00 часа тази вечер и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 2.

„Филипсите“ отново са един от фаворитите за титлата през този сезон, но в предишния кръг загубиха голямото дерби от Аякс с 1:2 у дома. Тимът на Рожер Шмидт обаче остава близо до върха, като заема втората позиция с 46 точки, с две по-малко от амстердамци.

АЗ Алкмаар, от своя страна, гони участие в европейските клубни турнири догодина, като отборът е пети до момента с 36 точки. Тимът на Паскал Янсен е и във впечатляваща серия от девет поредни мача без загуба в първенството, а последното изобщо поражение във всички турнири датира от началото на месец ноември миналата година.

Треньорът на ПСВ ще трябва обаче да се справя със сериозни кадрови проблеми. Контузени за тази среща са Меес Креекелс, Андре Рамальо, Максимилиано Ромеро, Шуранди Самбо и Райън Томас. Под въпрос пък остават Карлуш Винисус, Чуквунонсо Мадуеке, Фредерик Опегорд и Емануел ван де Блаак.

За АЗ Алкмаар двубоят пропускат Йеле Даун, Бруно Мартинс Инди и Тижани Райндерс.     

По-рано през този сезон "филипсите" се наложиха над АЗ с 3:0 като гост през септември.