ПСВ Айндховен на практика сдаде титлата в Холандия след малко очаквана грешна стъпка пет кръга преди края на сезона. "Филипсите" завършиха наравно 2:2 с бившия отбор на Ники Михайлов Твенте и изостанаха драстично от лидерите Фейенорд и Аякс. 

Тази грешна стъпка за гранда от Айндховен беше особено болезнена, защото изравнителното попадение падна в последната минута на продължението на редовното време. 

Мачът започна перфектно за Твенте. Турският футболист Енес Юнал откри резултата след само седем минути игра, когато завърши перфектно подаване на косоваря Бирсент Целина. Но бързо ПСВ изравни. 

Още в 17-та минута Дейви Пропер асистира на Юрген Локадия и грандът от Айндховен стигна до 1:1. При този резултат дойде и почивката, а развръзката дойде след подновяването на играта. 

В 51-та минута Ектор Морено направи 2:1 за "филипсите" и тази тяхна преднина се задържа до самия край и така те се виждаха победители в тази тежка битка. Но в последната минута на продължението Целина изравни и всичко свърши. 

Така ПСВ събра 65 точки и пет кръга преди края на шампионата в Холандия изостава на седем зад лидера Фейенорд и на четири зад втория Аякс. Твенте е на седмото място с 42 точки и сега е в зоната за плейофите за място в Лига Европа.