Кандидатът за президентския пост във ФИФА - принц Али бил ал-Хусейн от Йордания е изпратил молба до комитета по изборите в световната централа, в която се иска оценка на действията на неговия конкурент шейх Салман бин Ибрахим ал Халифа. 

Допълва се, че бахрейнският благородник може да наруши правилата за честна борба, тъй като се е срещал с изпълняващия длъжността президент на ФИФА Иса Хаяту, който е президент и на Африканската футболна конфедерация (КАФ). 

На въпросната среща беше подписан меморандум за сътрудничество между континенталните централи на Африка и Азия.

Принц Али смята, че подобна среща, завършила с подписването на договор и то 6 седмици преди изборите, е явен опит да се формира коалиция или общ блок в полза на този кандидат, който организира подобни неща.

"Съмнявам се, че този меморандум е одобрен от изпълнителните комитети на АФК и КАФ. Обезпокоен съм, че предизборната кампания взима такъв ход. Но в същото време това е и неприкрита демонстрация, че определени лица няма да спрат да нанасят морални и може би материални вреди на ФИФА и да накърняват репутацията на централата, коментира Принц Али от Йордания./БТА