Кандидатът за президент на ФИФА принц Али Бин Ал Хюсеин иска да промени световната футболна централа и да я вкара в 21 век.

"Искам да обърна пирамидата и ФИФА да стане организация, която служи на футбола. Време е да вкараме ФИФА в 21 век", обяви той.

Босът на йорданския футбол загуби изборите през май от Сеп Блатер, но е уверен, че на предсрочния вот през февруари ще бъде победител. 

"Вярвам, че 209-те национални футболни организации ще вземат правилното решение този път. Аз идвам от национална асоциация и знам, че на много от нас ни писна от случващото се. Вече има истинско желание да се направи крачка напред. Искам да обърна пирамидата и ФИФА да стане организация, която служи на футбола. Време е да вкараме ФИФА в 21 век", сподели принц Али в интервю.

Той коментира и продължаващите скандали в централата, включително и поредните арести на високопоставени служители. 

"Не мисля, че хората особено учудени, че нещата продължава в тази посока. Ако този път не вземем правилното решени, ситуацията ще продължи. Ще ни трябва време, за да възстановим репутацията на ФИФА и да променим културата на мислене", каза принц Али. /БГНЕС


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS