Бенфика и Спортинг Лисабон завършиха при 2:2 в дербито от 16-ия кръг на Португалия. Гонсало Рамош вкара два гола за домакините, но те се оказаха недостатъчни за успех над "орлите".
 
Гостите пропуснаха да излязат напред в резултата още в шестата минута след удар от фал на Педро Поро и последвало спасяване на Одисеас Влаходимос. Бенфика отвърна с пропуски на Жоао Марио и Рафа Силва в 20-ата минута.
 
Спортинг поведе в 27-ата след автогол на Александър Ба, пратил топката в собствената си врата при опит да пресече подаване. Бенфика изравни в 37-ата минута чрез Гонсало Рамош след асистенция на Рафа Силва.
 
Минути след почивката ВАР даде знак на съдията за нарушение в наказателното поле на Бенфика и той  отсъди дузпа. Педро Гонсалвеш прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл в 53-ата минута, но десет минути след това Гонсало Рамош изравни с удар отблизо (2:2).
 
До края и двата тима пропуснаха положения пред съперниковата врата, но нов гол не падна. Бенфика остава на върха в класирането с 41 точки, докато Спортинг е на четвърто място с 29.