Много футболисти, в на пръв поглед клиширани изказвания, неведнъж са казвали, че футболът е много повече от игра. И за пореден път получихме доказателство за това, този път от Белгия. 

Трогателната история на фена на Брюж Лауренцо Шонберт със сигурност ще докосне сърцата на много фенове и ще покаже, че за огромна част от хората по света, това не е просто една игра, а нещо повече. 

37-годишният мъж е имал час за евтаназия в клиника в Брюксел в неделя следобед. Той обаче я отложил с един ден, за да може да отиде за един последен път на любимия си стадион и да гледа отбора, на който цял живот е бил фен. 

"Най-искреното ми желание преди да умра, е да видя отново моят любим отбор сред победителите. Радвам се, че ще мога да го направя", написа в часовете преди неделния мач на Брюж с Мускрон, спечелен с 3:0. 

От клуба веднага откликнаха на последното желание на големия си привърженик. Те му отделиха място във ВИП-ложата, където били настанени Лауренцо, съпругата му и 7-годишната му дъщеря. 

По време на целия двубой феновете на тима пяха песни за съмишленика си, а след края му го изпроводиха със сълзи на очи. Играчите също се снимаха с него след края на двубоя и чувствата взеха връх. 

"Много съм щастлив, сега вече мога да умра в покой. Това е много ценен спомен, който дъщеря ми ще помни цял живот. Последното ми желание се сбъдна и вече ще подкрепям Брюж от отвъдното", заяви развълнуваният Лауренцо Шонберт. 

37-годишният мъж е евтаназиран ден по-късно. Той 20 години се е лекувал неуспешно от тежка болест, която вече го е преборила и той е решил да сложи край на мъките си. В Белгия това е позволено от законодателството.