ФК Брюж ще зимува с 4 точки аванс на върха в белгийското първенство, след като снощи постигна най-убедителната победа за сезона. 

ФК Брюж размаза като гост Лиерс с 6:0 в среща от 21-ия кръг. Два автогола си вкара камерунският централен защитник на домакините Ерик Матуку, който оформи резултата 0:2 още в 25-ата минута. Два гола добави и израелският централен нападател Лиор Рафаелов, единият от дузпа в 33-ата минута. По едно попадение добавиха Хосе Искередо и Том де Сутер.

След поражението ситуацията около Лиерс е доста трудна, а вероятно сръбският старши треньор Славиша Стоянович ще бъде уволнен. Отборът е на последното 16-о място с 14 точки и само три победи в 21 мача. ФК Брюж има 44 на върха, с 4 пред Андерлехт.

Андерлехт отнесе с 4:0 намиращия се на 13-о място Вестерло и събра 40, с 6 пред Кьорттрайк, Гент и Шарльороа. Александър Митрович и Ибрахима Конте вкараха преди почивката за защитаващите титлата си Андерлехт, а в последните пет минути при останал с 10 човека противник по едно попадение добавиха Денис Прет и Максим Колен./БТА