Третият кръг на руския шампионат предложи и "българско дерби". На терена в Тула местният Арсенал на Георги Костадинов прие Ростов на Ивелин Попов, като след този сблъсък капитанът на българския национален отбор и компания излязоха победители. 

Гостите надделяха с 3:2, а двамата българи започнаха като титуляри. Костадинов обаче беше сменен в 72-та минута, докато Попето престоя на терена през всичките 90 минути и се отличи с жълт картон, като не можа да помогне с гол или асистенция. 

Роман Еременко даде преднина на Ростов в 21-та минута, а малко след подновяването на играта през второто полувреме направи асистенция за Алексей Йонов да удвои резултата. Това се случи в 49-та минута и до голяма степен предреши изхода на двубоя. 

Домакините все пак успяха да намалят чрез Евгений Луценко в 67-та минута, завършил страхотно подаване на Сергей Ткачов. Пет минути след това Георги Костадинов отстъпи мястото си на Игор Горбатенко в търсене на обрата. 

Но такъв не настъпи, напротив. Ростов на практика уби интригата в 81-та минута, когато Елдор Шумородов се разписа за 3:1 след асистенция на Александър Зуев. В края на мача домакините само намалиха поражението си с попадение за крайното 2:3 в последните секунди на продължението на Горан Чаушич. 

След тази развръзка Попето и компания продължават с актив от 7 точки след три кръга, като са на втора позиция във временното класиране, а единствено шампионът Зенит е с по-добър актив - 3 от 3 победи и 9 точки. Арсенал допусна първо поражение този сезон и е с 4 точки от 3 мача.