Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов игра почти цял мач за своя Ростов при домакинското равенство срещу Краснодар. Битката завърши 1:1, а родният футболист започна като титуляр, но беше сменен в продължението на мача. 

Виктор Клаесон откри за гостите в 25-та минута от дузпа, но младият Елдор Шомуродов изравни за домакините минута преди края, възползвайки се от страхотно подаване на Роман Ерьоменко. При този резултат завърши и мачът. 

Интересното е, че две минути след изравнителното попадение Попето беше сменен от исландеца Бьорн Сигурдарсон, но този ход не помогна на Ростов да стигне до нещо повече от точката срещу съперника си, който е в Топ 3 на класирането. 

Така Попов и компания на практика загубиха шансовете си за класиране в Европа през първенството. Те са седми с 37 точки, на шест от Спартак Москва, който е последен в Топ 5. За Ростов остава шансът да се пребори за Европа през Купата, където е полуфиналист. Там в първия мач с Локомотив Москва стигна до 2:2, а реваншът е на 15 май. Краснодар е трети с 47 точки и се бори за квота за Шампионската лига.