Капитанът на националния отбор на България по футбол Ивелин Попов даде интересно интервю, публикувано в програмата преди мачa на Ростов срещу Краснодар. Попето говори за личния си живот, но и за състава, който доскоро беше воден от Петър Хубчев. Въпреки че все още няма официално потвърждение, Ивелин Попов обяви, че „трикольорите” са без селекционер към днешна дата. Той беше критичен към препоръките в тима да играят само млади футболисти.

„Да, в дербитата като това с Краснодар не винаги побеждава отборът, който се намира във форма. В такива мачове се случва всичко. Краснодар подобри представянето си през последните 5 години, не само като игра, но клубът като цяло. Надяваме се стадионът да бъде пълен”, сподели Попето.

„Да, семейството ми е тук. Красив град е Ростов. Играем, храним се, синът ми играе в школата на Ростов, през септември ще бъде в първи клас. През юли дъщеря ми ще тръгне на детска градина. Искаме да живеем тук. Децата ще учат, аз ще работя. За децата ни помага майката на съпругата ми. Много ни харесва тук, иска ми се да останем по-дълго. Климатът е много добър, прекрасни хора, градът е хубав.”

„Играя вече 7 години в руското първенство. Не сум имал проблеми в отборите си, поне що се касае до адаптацията. Няма как да има проблеми в това отношение. Познавам много от момчетата, които играха в Спартак и в други клубове”, добави Попов.

„С Карпин провеждаме много добри тренировки. Обяснява ни всичко. Искам да отбележа и Луис Мартинес, нашия треньор по физиоподготовка. Отборът е подготвен много добре физически, чувствам се много добре, а според мен на това се дължи 50% от успяха ни”, каза още Ивелин Попов.

Запитан за националния отбор на България, Ивелин Попов сподели: „Преди няколко дни треньорът ни си тръгна, сега не знаем кой ще оглави тима. Имаме нелоши шансове да се класираме за Европейското първенство. Най-важното е, че ръководителите позволяват на футболистите да вършат своята работа, през последните 3 години направихме много, записахме нелоши резултати в Лигата на нациите.”

„Футболните ръководители в България трябва реално да гледат на играчите и да поставят целите, изхождайки от състава. В настоящия момент най-важното е да има спокойствие. Имаме малко играчи в добри тимове зад граница. Един играе в Италия, един в Турция и няколко в Русия. Тези футболисти трябва да бъдат ценени.”

„Много хора казват, че трябва да играят по-младите играчи. Но футболът се играе не от паспорта, а от футболистите. Ако можеш да играеш, показваш ниво за клуб – това е показател. Имаме много примери, когато играчи на 32 години изглеждат в по-добра форма от младежите. Ако някой мисли, че поставяйки млад футболист в отбора, после ще можеш да го продадеш, това е голяма грешка.”

На въпрос, кой от играчите може да отличи, Ивелин Попов коментира: „Тодор Неделев. Той е умен играч. Вижда играта добре, умее да изпълнява фаулове. Мога да отлича още Николай Бодуров – опитен защитник от ЦСКА. Харесва ми как ръководи действията на отбора на терена. Мисля, че тези играчи биха демонстрирали добър футбол в руския шампионат.”

„Преди много обичах да ям сладко, сега вече се храня здравословно. Организмът ми даже вече не иска бонбони, чувствам се прекрасно. Харесвам гръцка, сръбска и българска музика. Ако е хубава музиката, мога да слушам всякакви жанрове. Мисля, че разбирам от музика, жена ми е певица. Често слушам песните й.”

На въпрос, ако трябва да избира между изпълнители като Филип Киркоров и Азис, Попето отговори дипломатично: „Не мога да определя.”