Българският национал Ивелин Попов започна като титуляр за своя Спартак Москва в битката с Анжи Махачкала. Тимът от столицата надделя мъчно с 1:0, а родният нападател беше сменен в 60-та минута при нулево равенство. 

Единственото попадение беше дело на Александър Самедов седем минути след излизането на Попето. Тези три точки са изключително ценни за спартаковци, защото така запазиха аванса си на върха пред втория ЦСКА Москва. 

Иначе през целия мач домакините от "Лужники" не спряха да атакуват и да търсят попадението. Те имаха 20 шанса да се разпишат, но го сториха само веднъж, което обаче се оказа и напълно достатъчно. 

Иначе Самедов се разписа в 67-та минута след добра асистенция на Дмитрий Комбаров и с това успя да пречупи съперника, който до края на мача така и не успя да намери отговор на този гол. 

След този развой Спартак има вече 44 точки на върха на класирането, с осем повече от преследвачите ЦСКА Москва и Зенит Санкт Петербург. Анжи остава с 20 точки на 11-та позиция, но все още е далеч от баражите за изпадане.