Погон Шчечин със Спас Делев в състава си взе победата в своеобразното "българско дерби" от 33-ия кръг на полската Екстракласа със Сандеция Нови Сонч. На свой терен бързакът от село Ключ и съотборниците му надделяха с 2:0 над тима на Алекс Колев и Пламен Крачунов. 

И тримата българи участваха в този мач, като Делев и Крачунов бяха титуляри, а Колев влезе като резерва. За съжаление и на тримата, те не можаха да се разпишат като голмайстори или асистенти. 

Бившият играч на Левски Рикардо Нунеш откри резултата в 42-та минута, а Адам Букса удвои малко след почивката. Делев игра до 80-та минута и излезе като тактически ход на треньора си. 

За Сандеция Крачунов игра до 72-та минута, като в 59-та получи и жълт картон. Колев влезе на терена в 57-та минута, но така и не успя да помогне на тима си да стигне дори до частичен обрат.

След тази развръзка Погон събра 38 точки и на практика с спаси от изпадане. Сандеция е последен в класирането, като на практика изпада, тъй като до края на сезона остават още четири кръга, а първенството е изравнено.