Въпреки че наказанията им за отстраняване от всякакви футболни действия беше намалено с по две години, бившият президент на ФИФА Сеп Блатер и президентът на УЕФА Мишел Платини бяха бесни от решението на Апелативната комисия на Световната футболна централа. 

И двамата се заканиха, че ще обжалват пред последната възможна инстанция в спортния свят - Арбитражният съд в Лозана. Те твърдят, че са невинни и дори може после да се обърнат и към граждански съд, ако и тази инстанция не ги оправдае. 

"Обвиненията срещу мен нямат абсолютно никакво основание. Те са взети от контекста и са изградени по сюрреалистичен начин на базата на моите изказвания по време на изслушването и са изтълкувани така, че да ме натопят."

"Но аз ще мина през всяка една възможна инстанция, като започвам, а не завършвам със съда в Лозана. Ще отида до самия край, за да изчистя името си", сподели Платини след решението на комисията. 

Той и Блатер са отстранени за по шест години от футбола заради плащане на 2 млн. евро комисиона от страна на швейцареца към французина през 2011 г. за работа, свършена в края на миналия век. 

"Разочарован съм от това решение и със сигурност ще го обжалвам пред Спортния съд в Лозана. Моето обжалване няма да спре дотук", сподели в специално становище и Блатер след излизане на решението.