Отстраненият президент на ФИФА Сеп Блатер няма да подкрепи публично нито един от петимата президенти за мястото му, въпреки че четирима от петимата участници в избора са го търсили.

Пред френското Радио "Монте Карло" Блатер заяви: "Няма как, невъзможно е, когато беше попитан дали има свой явен фаворит. След което добави, че четирима от петте кандидати за поста са го търсили и говорили за кампанията. На въпрос дали ще каже кой е петият, който не го е търсил, швейцарецът отказа да отговори, но предположенията са за йорданския Принц Али, който беше съперник на Блатер по време на конгреса през май миналата година, който беше предшестван от скандали и арести на висши футболни функционери.

"Можете да си мислите каквото искате, а също така и да предполагате, че е Али, който загуби от мене на редовния конгрес, добави Блатер. Но не само претендентите за стола му са го търсили. Няколко от 209-те национални федерации-членки на ФИФА са му се обадили и попитали за кого да гласуват на предстоящите избори. Но Блатер отговорил: вотът си е ваше решение./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS