Камерунският защитник Пиер Воме се оттегли от националния отбор на страната си, след като влезе в противоречия с ръководството на федерацията.

Футболистът на Вердер Бремен, който е в центъра на голям скандал, след като пропусна дузпа в квалификация за Световното първенство миналата година, която коства на тима участието на Мондиала.

27-годишният Воме бе оставен извън състава на Камерун за съботната квалификация за Купата на Африканските нации срещу Либерия, и заяви, че някои играчи се месят в селекцията на отбора.

„Срещнах се с ръководството и си помислих, че всичко е простено и забравено, но очевидно не е така. Затова отсега ще се посветя само на своя клуб,” каза Воме пред „Камерун Трибюн”.

„Треньорите вече не поемат отговорности и има играчи, които определят състава. Мога да разбера, ако треньорът не ме бе избрал, но не и ако някой играч има пръст в това.”

За последно защитникът на Вердер бе повикан в камерунския национален отбор през миналия октомври, след като преди това цяла година бе пренебрегван заради въпросната дузпа. Най-сериозни критики към Воме тогава отправи нападателят на Барселона Самуел Ето`о.