Селекционерът на румънския национален отбор Виктор Пицурка гостува в телевизионно предаване в Букурещ, където отговори на въпроси около битката в квалификационна група G и предстоящата приятелска среща с Германия. Румънците победиха в събота с 3:1 Беларус, а в сряда гостуват от 21.30 часа в Кьолн на стадион Рейн-Енерги.

"Мачът Румъния - Холандия е решителен за нашата стратегия, а тя включва победи над холандците и над Люксембург. Освен това се надяваме българите да загубят още точки, за да не зависим от никой. Въпреки че имаме 5 точки преднина, трябва да сме наясно, че ни предстоят четири решителни мача", обясни ситуацията около своя отбор Пицурка.

След поражението на България в Амстердам, „трикольорите” са в доста усложнена ситуация и Пицурка знае това. "Макар и да имаме сериозна точкова преднина пред България, която не може да се стопи с един мач, те нямат вече срещи с фаворита Холандия и ще могат да се концентрират по-лесно. Но нека мине срещата Румъния - Холандия и чак тогава можем да стартираме сметките", обясни селекционерът на северните ни съседи.

Той разкри, че е изпратил не един, а двама свои съгледвачи в събота вечер на „Амстердам Арина” - професор Мирча Радулеску и Флорин Марин, които трябва да докладват за двата съперника на Румъния.

"Професор Радулеску ме разказа, че Холандия е отбор, който печели мачовете си от грешките на съперника. Освен това, те са доста по-различен тим от този, на когото ние гостувахме. Нека не забравяме, че се завърна Рууд ван Нистелрой".

Румъния се надява да продължи серията си от 14 мача без загуба. "Въпреки че играем срещу много именит и класен съперник, надявам се да продължим традицията да не губим. 14 мача е добра серия, дано да я продължим", завърши Пицурка.