Раздялата на полския Ягелония Бялисток с българския треньор Ивайло Петев вече е официална. Договорът на българския треньор бе прекратен по взаимно съгласие, обявиха от клуба.

„Искам да благодаря на всички за съвместната работа, която ни донесе най-добри резултати. От първия до последния ден от престоя ми в Бялисток знаех, че бих могъл да разчитам на помощ. Не така си представях пролетния дял, но това е животът, това е топката. Пожелавам на Ягелония, на управата, на треньорите, играчите и феновете всичко най-добро и успех. Бих искал специално да благодаря на моите играчи за отговорността при завръщането ни в първенството след коронавирусната пандемия. Това не беше лесна ситуация за никой от нас, но няколко пъти те проявиха голяма решителност и воля за победа. Липсваше ни обаче малко късмет. Според мен, като цяло клубът заслужаваше по-добър резултат. В заключение бих искал да добавя, че се надявам, че "жълто-червените" най-накрая ще стигнат до заветната титла“, заяви българският специалист при напускането си, цитиран от БТА.

„Виждахме наемането на треньора Ивайло Петев като шанс да се спаси този исторически сезон. В крайна сметка резултатът, постигнат през сезон 2019/2020, е различен от очаквания. Затова решихме да коригираме посоката на по-нататъшните ни действия. Оттам идва решението да се разделим“, коментира от своя страна президентът на клуба - Чезари Кулеша.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.