Ръководството на полския Ягелония (Бялисток) обяви вече официално края на отношенията си с българския треньор Ивайло Петев. "Ивайло Петев вече не е треньор на жълто-червените. Договорът с българския треньор е прекратен по взаимно съгласие. 45-годишният специалист пое Ягелония през декември миналата година и води отбора в седемнадесет официални срещи", се казва в становището на клуба.

"Искам да благодаря на всички за съвместната работа, която ни донесе най-добри резултати. От първия до последния ден от престоя ми в Бялисток знаех, че бих могъл да разчитам на помощ. Не така си представях пролетния дял, но това е животът, това е топката. Пожелавам на Ягелония, на управата, на треньорите, играчите и феновете всичко най-добро и успех. Бих искал специално да благодаря на моите играчи за отговорността при завръщането ни в първенството след коронавирусната пандемия. Това не беше лесна ситуация за никой от нас, но няколко пъти те проявиха голяма решителност и воля за победа. Липсваше ни обаче малко късмет. Според мен, като цяло клубът заслужаваше по-добър резултат. В заключение бих искал да добавя, че се надявам, че жълто-червените най-накрая ще стигнат до заветната титла", казва българският специалист при напускането на Ягелония."Виждахме наемането на треньора Ивайло Петев като шанс да се спаси този исторически сезон. В крайна сметка резултатът, постигнат през сезон 2019/2020, е различен от очаквания. Затова решихме да коригираме посоката на по-нататъшните ни действия. Оттам идва решението да се разделим, коментира от своя страна президентът на клуба Чезари Кулеша. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.