Селекциите на Венецуела и Перу не излъчиха победител в откриващия си мач от Копа Америка. Двата състава  направиха 0:0 в срещата от Група А на надпреварата и така си поделиха по точка.

Перуанците могат да съжаляват повече, тъй като бяха по-активният и по-търсещият тим на терена. Още в началото на мача тяхно попадение не бе зачетено след намесата на ВАР.

Междувременно селекцията на Рафаел Дудамел не успя да завърши в пълен състав. От 75-ата минута венецуелците играха с човек по-малко след втори жълт картон на Луис Енрике дел Пино Маго.

Срещата започна интригуващо, като още в 7-ата минута ВАР изигра решаваща роля. Халфът на Перу Кристофър Гонсалес достигна до отскочила топка в наказателното поле и успя да я мушне в мрежата на Фаринес. Съдията обаче даде знак за намеса на видеоарбитража, след което попадение не бе зачетено заради засада.

В края на полувремето възпитаниците на рикардо Гарека създадоха нова нелоша възможност. В 44-ата минута Кристиан Куева пръв овладя отбита топка, като нанесе обещаващ удар. Вратарят на Венецуела Фаринес обаче се справи с вещина.

След почивката първата по-интересна ситуация бе в полето на Перу. Венецуела получи право да изпълни фаул от добра позиция, но Хосе Рондон прати топката встрани от десния стълб.

В 64-ата минута футболистите на Перу отново вкараха топката в противниковата мрежа, но страничният рефер бе вдигнал флага си и така отново гол не бе зачетен.

Венецуела остана в намален състав от 75-ата минута. Луис Енрике дел Пино Маго извърши грубо нарушение и получи втори жълт картон, след като бе предупреден официално за първи път в мача в 6-ата минута.

Много добра намеса на Фаринес предотврати попадение във вратата му в 77-ата минута. Едисон Флорес овладя топката в пенлта и отправи много опасен удар, който обаче бе париран майсторски от стража на венецуелците.

Следващият мач на Венецуела на Копа Америка е срещу Бразилия, докато Перу ще спори с Боливия. И двата двубоя са на 19 юни.