Българските футболисти отново бяха в основата на успеха на Амкар срещу гранда Спартак Москва. Мачът от шестия кръг на руския шампионат в Перм завърши при резултат 2:0 за домакините. 

Захари Сираков и Петър Занев започнаха като титуляри, а Георги Пеев влезе като резерва в 77-та минута. Сираков асистира за първото попадение, докато Пеев реализира второто. Занев пък излезе след само 11 минути игра заради травма. 

Бившият играч на Литекс се свлече на терена малко след началото на двубоя и според руските медии, има съмнения за сериозна травма на защитника. Той беше заменен от поляка Якуб Вавжиняк. 

Иначе Захари Сираков направи много силен мач и беше в основата на няколко опасности пред вратата на Спартак. Самият той изпусна едно положение в 27-та минута, преди да се стигне до асистенцията му в продължението на първата част. 

Тогава той центрира от пряк свободен удар, Павел Соломатин отклони топката към Игор Киреев на далечната греда и той отбеляза за 1:0. В Русия записаха асистенцията на името на българина. 

Сираков излезе в 71-та минута, а на негово място влезе полякът Януш Гол. Само пет минути по-късно в игра влезе и Георги Пеев, който замени Соломатин и на българина му трябваха само шест минути, за да се разпише. 

Бившият национал беше точен с глава в 83-та минута и завърши бърза контраатака, с което оформи и крайния резултат от този мач. Така българските играчи отново допринесоха сериозно за успеха на своя тим. 

След този успех Амкар излезе, макар и за кратко, от зоната на изпадащите и вече е с 4 точки. Това беше първи успех за тима от началото на сезона. Спартак Москва пък допусна втора загуба за сезона и остава с 12 точки на третото място, но може да бъде изместен.