Валери Божинов най-вероятно ще се раздели с Партизан, за да помогне да клуба, който има финансови проблеми. Освен него, „гробарите“ вероятно ще се разделят и с друг нападател – Абубакар.

Спортният директор Ивица Илиев на клуба коментира трансферната политика на Партизан след отказа на Андрия Живкович да бъде продаден. Младата надежда на сръбския футбол не подписа нов договор с тима от Белград и ще си тръгне като свободен агент през лятото, което е жесток удар по Партизан. Клубът дори го отзова от лагера в Кипър и го върна в Сърбия, където ще тренира с юношите.

„Продажбата на Абубакар е планирана от два месеца. Интересът към Божинов е новост за нас. Имайки предвид актуалната ситуация, ние ще се принудим да ги продадем и двамата, за да компенсираме пораженията свързани със ситуацията с Живкович“, коментира директорът на „гробарите“.

Припомняме, че Божинов има оферта от китайския Гуоан. Голмайсторът вече е провел разговори с шефовете и текат преговори. От една страна разговарят двата клуба, а от друга Божинов трябва да се договори за личния си договор.

„За Абубакар имаме два клуба, а за Валери чакаме официалната оферта“, добави Илиев.