Футболният агент Мино Райола, чиито клиенти включват звездата на Манчестър Юнайтед Пол Погба, спечели обжалването срещу тримесечната забрана в Италия, съобщи Gazzetta dello Sport.

51-годишният Райола получи наказанието от Италианската футболна федерация миналия Април, като Дисциплинарната комисия на ФИФА увеличи санкцията през май.

Въпреки това, Спортният арбитражен съд в Лозана в сряда прекрати забраната след обжалване, а тя бе официално отменена от Федералния съд в Италия.

Райола и неговият братовчед Винченцо бяха спрени от трансферна активност поради опит за нарушаване на чуждите права на бившия млад играч на ПСВ Айндховен Джанлука Скамака, сега играч на Сасуоло.

Райола, който също така представя нападателя на Ел Ей Галакси Златан Ибрахимович и капитанът на Аякс Матейс де Лихт, заяви че първоначалните санкции в Италия са „били основани на лъжи и измами“.

„Явно, Италианската футболна асоциация не ми е простила за критиките, които си позволих да отправя към хората, отговорни за лошото състояние на италианския футбол, както и за ролята им в последния епизод на проблема с расизма“, сподели 51-годишният агент. /БГНЕС