След разразилия се скандал на Фарьорските острови Слован Братислава и Клаксвик не се изправиха един срещу друг в мач от квалификационния кръг на Шампионска лига. Двубоят бе окончателно отменен, тъй като имаше случай на коронавирус в тима на Васил Божиков. Той и неговите съотборници бяха залостени в хотела си, тъй като според местните закони заразен, който се движи по улиците, подлежи на наказание. 

От Братислава пристигна втора група играчи, които да изиграят отложения мач, но при тях също е имало заразен с коронавирус и на тях също не им бе разрешено да напускат хотела. 

Играчите на Клаксвик излязоха да загряват, но съперник не се яви, затова след съгласуване с делегатите на УЕФА норвежкият рефер Кристофер Хагенес отмени мача. 

"Ние сме изпълнили всички условия. Не приемаме тестовете, които ни направиха. Чакаме какво ще реши УЕФА за изхода на срещата", заяви генералният директор на Слован - Рихард Труц. 

Късно снощи са заповядали на Божиков и съотборниците му да напуснат страната и най-вероятно ще бъде присъдена служебна победа на Клаксвик.