Капитанът на Слован Братислава Васил Божиков говори в „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT за живота през последните няколко месеца по време на социалната изолация, как е протичал един негов ден, когато мерките са били най-строги, за националния отбор и други интересни теми.

„Не беше леко. Не само за мен, но и за много други спортисти. За хората като цяло. Както знаете съм в чужбина. Бях сам през цялото това време. Беше тежко. Имах нужда да приключим сезона и да мога да се видя със семейството ми“, започна той.

„За щастие никой от отбора и от целия клуб не се зарази. Поне досега. Надявам се и за в бъдеще да нямаме проблеми“, обнадежден е защитникът.

„Имаше страх от неизвестността, защото в началото ти просто не знаеш за какво става въпрос. Говорят някакви неща по новините. В момента аз и отборът се чувстваме по-добре, защото влязохме в нормален ритъм. Срещаме се с хора. Ограниченията не са тези, които бяха в самото начало. Не можехме от вкъщи. Не можехме да тренираме заедно. Ходехме само в парка, за да тичаме и максимално веднъж в седмицата до магазина, без никакъв друг контакт с други хора“, разкри Божиков.

„Правих си закуски, даже започнах да готвя. Задобрях в кухнята. Отделно имахме тренировъчен план, който трябваше да спазваме. По един или два пъти в деня имахме тренировки. Говорих със семейство, с приятели във видеочат. Отделно прочетох няколко интересни книги и изгледах доста филми“, сподели капитанът на Слован.

„Не мога да кажа дали паузата е положителна или отрицателна. Това ще го видим след баражите. Имаше много неизвестни. Мачовете бяха отворени. След това забраниха да се пътува и отложиха всичко. Всички спортисти между 3 и 4 месеца нямахме официален мач. Надявам се това да се отрази добре и следващият път, когато се съберем всички да бъдем най-вече здрави и да покажем на какво сме способни Освен късмет, трябват и футболни качества, футболно достойнство. Когато дойдат мачовете всички да бъдем здрави, в добра форма. Да дадем максимума от себе си. Не може само с късмет“, убеден е капитанът на Слован.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.