Има реална опасност 45-тото издание на Копа Америка, което  трябва да се проведе в САЩ догодина, да не се състои.

Причината затова са арестите на седем от високопоставените ръководители на КОНКАКАФ и КОНМЕБОЛ. Според генералния секретар на Южноамериканската Конфедерация Хосе Луис Майснер не е изключено да бъде взето решение за отмяна на турнира.

„Има огромна въпросителна около провеждането на следващото издание на турнира през 2016 година. Президентът на една от конфедерациите е в процес на арестуване, а предприятията, които държат правата са блокирани. Никои не може да прогнозира как ще се развият нещата”, заяви Майснер цитиран от френското издание „Екип”.

През 2016 година се чества 100-годишнината от първото издание на Копа Америка. На среща в Буенос Айрес през 2012 година, ръководството на футболната конфедерация на Южна Америка КОНМЕБОЛ взе решение да даде на САЩ домакинството на турнира.

На събитието ще участват 16 отбора, като се предвижда освен държавите от Южна Америка, още 6 отбора членки на КОНКАКАФ да бъдат добавени.

Копа Америка се провежда веднъж на четири години, но изключение прави предстоящият турнир догодина, който бе вмъкнат, заради 100-годишния юбилей.